Uncategorized 23.08.2023

Agjencia Hungareze e Promovimit të Eksportit hyn në vitin e pestë të funksionimit

Përfaqësimi rajonal i Agjencisë Hungareze të Promovimit të Eksportit (HEPA) për Ballkanin Perëndimor, po hyn në vitin e pestë të funksionimit.

Siç theksojnë nga zyra në Podgoricë, e drejtuar nga Ranko Jovoviq, prioritetet e tyre janë: – Lidhja e kompanive hungareze me kompanitë malazeze, shqiptare, kosovare dhe bosne-hercegoviane; – Organizimi i eventeve dhe takimeve B2B; – Mbështetje për kompanitë nga Ballkani Perëndimor për vizitën e panaireve në Hungari; – Ofrimi i informacionit për kompanitë për mundësitë e investimit në Hungari, por edhe në vendet e origjinës; – Hulumtim tregu.

Zyra përfaqësuese e HEPA për Ballkanin Perëndimor u hap në vitin 2019 me qëllim të përmirësimit të tregtisë hungareze dhe diversifikimit të marrëdhënieve ekonomike të jashtme të vendit.

Detyra kryesore e këtij institucioni qeveritar është promovimi i eksportit të produkteve, shërbimeve dhe kapitalit hungarez. Përfaqësimi qendror i HEPA-s është i vendosur në Beograd, ndërsa zyrat partnere janë hapur në Shkup dhe Podgoricë.

Ato operojnë së bashku në territoret e Malit të Zi, Shqipërisë, Kosovës, Serbisë, Maqedonisë së Veriut dhe Bosnjë-Hercegovinës.

Të gjithë të interesuarit mund të marrin më shumë informacion duke telefonuar në numrin 067/404-220, e-mail: [email protected] dhe faqen e internetit